NYHED: Kom med på workshop i Facebook: Og lær hvordan du gør Facebook til din bedste salgskanal!

Sådan laver du en hamrende god LIVE video på sociale medier

Du HAR helt sikkert hørt det.

Videoer er det helt store, men..

LIVE videoer er det helt HELT store. Især fordi du snart kan gå live alle steder. Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube.
Bølgen af Live udsendelser kommer til at rulle ind over dit netværk, og det er der en rigtig god grund til. De er nemlig hamrende effektive til at skabe kontakt med dine følgere.

Vi hungrer efter autencitet
Og det kan være een af grundende til at Live videoer får så god respons. De viser nemlig i højere grad det sande ansigt på den der filmer og giver et større nærvær fordi du som seer kan gå i dialog med den der sender live.

Sådan går du live på den smarte måde
Før du trykker ‘gå live’ på alle sociale medier, vil jeg give dig et par fif til, hvordan du går live på den fede måde. Altså på den måde hvor du får mest mulig return on investment. Jeg har nemlig rådført mig med en specialist i mobilvideoer og i kombination med hende har jeg udviklet

Den ultimative LIVE VIDEO GUIDE
Fordi intet mindre kan gøre det til dig, min kære læser. 💕 Hvis du har lyst kan du se mit interview med Anja, fra virksomheden Social Media By Heart lige nedenfor. Og ellers scroll ned, så deler jeg en opsummering.

Læs også hvordan du lægger en strategi for dine marketing initiativer. 

Opskriften på den perfekte (live) video:

1. Teaser

Start med “hvorfor” du laver denne video, hvad skal der ske?
Det er her du serverer årsagen til at man bør se hele din video. Tal direkte til din seer (i ental) og forklar præcis hvorfor det er relevant for dem at blive hængende. Mange vil skabe yderligere overblik ved at specificere at der er tale om 3 tips, eller 2 gode guides. Du kan også fortælle hvor lang tid du er live, så folk ved hvornår de kan forvente at indfri det, du lover i din live video.

Husk at din teaser kan begynde inden du rent faktisk går live. Del et opslag eller en video hvor du fortæller at du går live på x dato x tidspunkt, og fortæl hvad du ønsker at dele. På den måde kan dine følgere forberede sig, og du har større chance for at folk er klar til at lytte og interagere med dig når du går live. Hvis du har planer om at gøre en vane ud af at gå live, så er det en fordel at sætte dig på en bestemt dag og tidspunkt så dine følgere ved hvornår du er på.

 2. Suspense

Nu har du fanget interessen i din teaser, kan du godt bruge et par minutter til at fortælle lidt værdifuld information og opbygge tillid til dit brand.
Du kan for eksempel dele information om dine produkter eller ydelser, og hjælpe med at forstå hvorfor lige netop du er kvalificeret til at tale om det, du har tænkt dig at tale om. Din suspence kan også handle om at give lidt kontekst. Vis det sted du er, eller giv lidt baggrund til din live video. Måske er du ved at opbygge et personligt brand og så kan det være en fordel at fortælle lidt om hvordan du har det, eller hvad du glæder dig til, eller give lidt ros og tak til dine følgere.

Husk ikke at have for lang suspence, da du kan risikere at tabe folk.

Se flere Marketing tendenser, som du bør holde øje med i 2019

3. Release
Det er vigtigt at holder hvad du lover og indfrier dine seers forventninger. Giv de tips, råd, vejledning og alt det guf du har lovet at give først i videoen. Hvis du er rigtig smart giver du lidt mere end hvad folk har forventet.

4. Hook
Nu har du holdt hvad du lovede og givet dine seere en god oplevelse. Det næste du skal gøre er derfor at give anledning til at se mere af dig. Læg op til hvordan man kan arbejde videre og hvad man kan købe dig til, eller hvor man ellers skal følge dig for at finde flere videoer.

Det er vigtigt at du har overvejet hvad du ønsker at opnå med videoen og hvilken handling du vil have fra dem der ser med. Skal de klikke videre ind på din webside, skrive sig op til dit nyhedsbrev, kommentere på din video? Dit call to action skal du have besluttet dig for inden du går live, og det skal have sammenhæng med det du har delt i din video.

Hvis du for eksempel har delt gode råd om hvordan du går live på sociale medier, bør du også sørge for at dele information om at man kan købe dig til strategimøder, der giver sammenhæng i din marketing og sikrer dig en overordnet succes på sociale medier. Eller du kan fortælle at en god live udsendelse bør bæres af kontinuerligt inspirerende indhold på sociale medier, som man kan købe som en fast månedlig ydelse. Og på den måde kun skulle koncentrere sig om at gå live engang imellem.

 

Super smart, ikke? 🙂

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev for gratis rådgivning!