NYHED: Kom med på workshop i Facebook: Og lær hvordan du gør Facebook til din bedste salgskanal!

Videoer der virker på Facebook – og hvad du bør undgå

Du ved det godt. Videoer til Facebook er det helt store lige nu, og alle snubler over hinanden for at være live.

Så lad os først slå fast at det er en rigtig god idé at dele videomateriale på Facebook og det er en suveræn måde at “se din målgruppe i øjnene” i forsøget på at øge tilliden til dig som virksomhed og brand. Videoer fungerer godt, som et led af inbound marketing idet, det giver mulighed for at vise mennesket bag virksomheden. Hvad kan give mere tillid end at se en video af selveste direktøren der deler sine tanker og ideer? Det fungerer hamrende godt, hvis man ved hvad man laver.

Desværre er det ikke alle der nødvendigvis har en plan før de går live, eller har tænkt sig grundigt om inden de lægger en video ud.

Derfor – hvis du vil have succes med at lave videoer til Facebook er det vigtigt at du undgår disse fundamentale fejl:

  1. Hænder der gestikulerer eller piller i ansigtet

Det er en akavet situation at tale til et kamera og det er du kun alt for bevidst om. Derfor vil mange som refleks forsøge at gemme sig, ved at klø sig på næsen, pille ved skægget eller røre sig i ansigtet. Øv dig i at tale til et kamera, eller foran spejlet, uden at røre dig i ansigtet og brug kun hænderne meget lidt til at gestikulere de pointer som du vil understrege. Alt andet virker forstyrrende for dit budskab.

  1. Lange monologer

Vi kan alle godt lide at høre os selv tale og det vidunderlige ved live videoer er, at vi kan holde en lang monolog uden at blive forstyrret. Samtidig vil vi gerne tale længe nok til at få respons og reaktioner på vores video når vi går live. Men hvis du vil undgå at folk fjerner dit feed er det vigtigt at du har lagt en plan for det, du vil tale om og få det præsenteret indenfor de første 10 sekunder. Kom til sagen, med det samme. Opstil eventuelt en dagsorden, som informerer om, hvad man får ud af at se din video og hold dig til den.

  1. Du taber tråden og kommer til at se væk

Inden du optager eller går live er det en fordel for både dem du vil tale til, men også for dit budskab at du har et manuskript.

Du ved hvad du vil starte med og hvor du skal hen med det. Du bruger ikke online tid på at se andre steder hen, rode på dit skrivebord eller komme i tanker om andre ting du også skal. Dem der ser dit live feed giver dig 100 % af deres opmærksomhed, så det er kun høfligt at gøre det samme. Så hold koncentrationen og hold dig til sagen.

  1. Ting der forstyrrer i baggrunden

Det er ikke optimalt at gå live på en støjende gade, eller i en bus, eller i dit soveværelse. Tænk over hvad folk ser i baggrunden og hvor godt de kan høre dig. For eksempel kan du have dit logo i baggrunden, en plante, lidt rar udsigt, eller andet, der skaber en god ramme omkring dit live feed, uden at hverken forstyrre eller sende de forkerte signaler.Få styr på dit setup inden du går live.

  1. Du har ikke set dig i spejlet

Inden du går live bør du lige et hurtigt, men kritisk, kig i spejlet. Her overvejer du, om der er noget som potentielt kan virke forstyrrende for folks opmærksomhed? Har du spinat mellem tænderne, sovs på kinden eller fedtede brilleglas er det helt lige gyldigt, om du så præsenterer revolutionerende ny forskning, der kan kurere demens. Ingen hører hvad du siger.

Tilbage er der bare at sige 3-2-1- action og pøj pøj med masser af relevante og interessante videoer i din Facebook marketing.

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev for gratis rådgivning!